nou nascutLa Zărneşti, o mamă a fost lăsată nesupravegheată în sala de naşteri. Abandonată de medicul care, până atunci, îi supraveghease sarcina, ignorată de către asistentă şi de infirmiera care se afla în preajmă, femeia a născut singură un copil care a căzut pe podea de la 90 cm.

Acum, bebeluşul, care s-a şi infectat în timpul travaliului pentru că medicul nu i-a recoltat mamei inainte de naştere analizele necesare, se află la Terapie Intensivă la Braşov. A suferit leziuni la cap şi, conform comunicatului Ministerului Sănătăţii, a făcut convulsii – ceea ce înseamnă că micuţul este, cel mai probabil, afectat cerebral pentru tot restul vieţii.

Care a fost reacţia asistentei? Mama a fost certată că „s-a scremut” prea tare şi nu a avut răbdare.

Directorul spitalului din Zărneşti – unitate medicală care nu este autorizată să preia naşterile de urgenţă, pentru că nu dispune de linie de gardă pentru naşteri –  spune că este puţin probabil ca micuţul să fi căzut direct jos: „A căzut pe masa septică şi probabil a rămas cu picioarele atârnate”, iar Ministerul Sănătăţii şi DSP Braşov fac anchete şi dau pedepse hilare, astfel:

– Direcția de Sănătate Publică Brașov a sancționat contraventional Spitalul Dr. Caius Tiberiu Sparchez Zarnesti  cuamendă în valoare de 5000 lei, pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare a cazurilor de urgenta,  conform HG 857/2011 art. 25 (PVC nr. 07/18.03.2015).

– Comitetul Director al Spitalului Caius Tiberiu Sparchez Zarnesti a decis sancționarea medicului specialist în obstetrică ginecologie care supraveghea sarcina și a asistentei medicale care s-a aflat în sala de nașteri cu reducerea salariului cu 10% pe o durata de 3 luni, conform P.V. nr. 3/18.03.2015.

– DSP Brașov a solicitat Serviciului Judetean de Ambulanta Brasov o nota cu privire la circumstantele care au dus la transportul asistat medical al gravidei in travaliu, de la domiciliul din Zarnesti (localitatea Tohanita) la Spitalul Zarnesti si transferul ulterior al nou-nascutului de la Spital Zarnesti la sectia de nou-nascuti Spitalul clinic de Obstetrica Ginecologie I.A. Sbarcea Brasov .

În legatura cu starea de sanatate a nou-nascutului, medicul curant primar neonatolog de la Spitalul Clinic de Obsterica Ginecologie I.A. Sbarcea Brasov a declarat ca „in cursul zilei de 18.03.2015 starea clinica a nou-nascutului este stabilizata, nu a mai prezentat convulsii de 48 de ore si primeste tratament antibiotic pentru diagnosticul de infectie materno-fetala”.

 

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta

Spam protection by WP Captcha-Free