Substanţe volatile sau eterice, extrase din tulpinile, frunzele, seminţele sau florile anumitor plante, uleiurile naturale sunt benefice atât pielii, cât şi părului.

ULEIUL DE ARGAN

Fiind extras din seminţele arborelui de argan, originar din Maroc, uleiul de argan este benefic pentru tratarea problemelor părului, tenului şi pielii. Conţine de două ori mai mulţi acizi graşi decât uleiul de măsline şi, astfel, este excelent pentru tratarea tenului uscat sau afectat de eczeme, dar şi pentru diminuarea ridurilor sau a cicatricilor.

ULEIUL DE CĂTINĂ

Este unul dintre cele mai eficiiente ingrediente naturale ce poate fi folosit pentru menţinerea frumuseţii. Datorită conţinutului ridicat de acizi graşi omega, uleiul de cătină te ajută să ai o piele frumoasă şi sănătoasă, unghii mai puternice şi un păr lucios şi neted.

ULEIUL DIN GERMENI DE GRÂU

Bogat în vitamian E şi antioxidanţi,  uleiul din germeni d egrâu ajută la hrănirea şi repararea pielii aspre şi deshidratate. Acest tip de ulei stimulează producţia de colagen, fiind astfel foarte util în combaterea îmbătrânirii pielii şi în prevenirea apariţiei vergeturilor.

ULEIUL DE JOJOBA

Este minunat pentru hrănirea şi hidratarea oricărui tip de piele, se poate folosi ca demachiant sau pentru a trata anumite afecţiuni ale pielii: acneea, infecţiile fungice, bacteriene sau pentru prevenirea unor afecţiuni: psoriazisul, eczema, rozaceea.

Mai mult, uleiul de jojoba are proprietăţi antiîmbătrânire şi estompează ridurile deja existente.

ULEIUL DE MIGDALE

Este indicat pentru tratarea problemelor asociate cu pielea uscată, eliminând senzaţia de mâncărime, uscare, iritaţie sau roşeaţă. Este un ingredient care oferă protecţie solară pielii, fiind, astfel, eficient în lupta cu îmbătrânirea pielii.

Este, de asemenea, benefic în tratarea cicatricilor şi a vergeturilor.

Masajul scalpului cu ulei de migdale combate căderea părului şi îi redă acestuia aspectul sănătos.

Are o textură uşoară şi nu foarte uleioasă, intrând rapid în piele şi hidratând-o perfect. Se poate aplica pe tot corpul, fiind excelent împotriva vergeturilor şi a celulitei, mai ales în perioada sarcinii.

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta

Spam protection by WP Captcha-Free