Este o reţetă sofisticată, dar foarte gustoasă şi teribil de arătoasă. Procesul de preparare nu durează mult, iar rezultatele sunt spectaculoase.
  • 1 aluat foietaj
  • 2 kg de andive
  • un borcan de 250 g de castane naturale
  • 250 g de Tomme de Savoie
  • 40 g unt sărat,
  • 2 linguri de miere lichidă
  • 2 linguri de zahăr
  • sare, piper
Scoateți frunzele exterioare andivelor şi tăiaţi-le  în jumătate pe lungime.
Tăiați baza tare a fiecărei jumătăţi de andive.
Încălziţi untul cu mierea la foc mic. Adăugați andivele și zahărul. Fierbeţi la foc mic, amestecând, până când andivele nu mai dau apă şi se confiază (aproximativ 30 minute).
Se unge o forma cu unt. Se toarnă andivele pe formă, peste andive se pun castanele.
Tăiaţi Tomme de Savoie în cubuleţe care se pun pe legume.
Adaugati sare și piper.
Acoperiţi cu foietajul ale cărui margini trebuie introduse în formă.
Coaceți 30 de minute la 180 ° C (foc mediu), până cand foietajul devine auriu.
Inversaţi plăcinta pe un platou şi se serveşte imediat.
Se serveşte cu o salată crocantă pentru un prânz lejer.
Retetă oferită de la La Fourchette.

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta

Spam protection by WP Captcha-Free