Fasole verde cu bacon si pamezan

Baiatul meu cel mare se grăbea la şcoala. Aveam gătită ciorbiţă de burtă, dar cum este un super mofturos şi a mai mâncat o dată din ea , dorea altceva…Hm… Ce să fac? Aveam doar douăzeci de minute la dispoziţie, deci trebuia să mă descurc cu ce aveam în frigider şi să le şi prepar rapid. Am deschis congelatorul şi am văzut o pungă de fasole verde şi atunci mi-a venit ideea.  Să vedeţi ce a ieşit :

Fasole verde cu parmezan şi bacon crocant
Am luat tigaia grill de teflon şi am topit cam 1/3 dintr-un pachet de unt Apoi am pus peste untul încins  punguţa ( 450gr) de fasole verde congelată. Am pus capacul şi am lăsat să se rumenească la foc potrivit. Din când în când verificam să nu se ardă şi, când au fost gata (păstăile nu trebuie să fie foarte moi, ci  uşor crocante) am pus un pic de sare şi am  strivit peste ele două  fire mari de usturoi. Am oprit focul şi le-am lăsat câteva minute să prindă aromă. Apoi am luat câteva feliuţe subţiri de bacon şi le-am rumenit ( fără adaos de grăsime) în aceeaşi tigaie grill.
Restul e poezie. Aranjament frumos pe farfurie, câteva feliuţe  fine de parmezan deasupra, puţin piper şi un trandafiraş din bacon crocant  într-o parte…
 Rapid, delicios, estetic…
Şi nu uitaţi de concursul iubirii!

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta