Până la urmă, Internetul nu este o găselniţă chiar atât de mare, aşa că este foarte posibil ca textul de mai jos să ţi se pară doar un altul la fel de inodor, insipid, neatrăgător, ca multe altele. Ar fi fost bine ca monitorul să emane miros şi să aibă gust ca să poţi înţelege de ce o seară petrecută la cratiţă s-a tranformat într-un moment high-class. O invitaţie la o seară de gătit ar putea părea de-a dreptul tendenţioasă pentru o doamnă care face asta ca rutină zilnică. Însă experienţa pe care am trăit-o la Creative Experience,  bastionul culinar de peste drum de Ambasada Franţei a fost mai degrabă o onoare.

Am ajuns acolo ca invitată a unei amice şi singurul lucru pe care îl ştiam despre ce avea să se întâmple era că vom participa activ la demonstraţii de gătit. Gazdele ne-au întâmpinat cu ceai, cafea şi zâmbete, toate calde, iar lumina difuză din holul de primire nu a făcut altceva decât să prefaţeze lumina familiară din celelalte camere pe care le-am explorat pe rând şi pe îndelete. În dreapta, încăperea de relaxare şi socializare, înconjurată de oglizi şi canapele generoase tapisate în culori atrăgătoare. În stânga, într-un decor cvasirustic, dar cu siguranţă intim, stăteau aliniate pe feţele de masă imaculate pahare şi veselă în aşteptare de musafiri. Dar epicentrul distracţiei nu era cu siguranţă acolo. Mai mult o haltă către papilele gustative, camera de servit masa făcea trecerea către bucătăria spaţioasă şi dotată cum se cuvine.

Acolo l-am cunoscut pe Patrick, rubensianul bucătar francez care vorbeşte româneşte moderat şi se ia singur la mişto atunci când nu ştie corespondentul românesc al unui ingredient sau al unei operaţiuni culinare – „furculision” – se mai aude din când în când. Iar zâmbetul arată că nu e tocmai străin de „Chiriţa”. Patrick ne-a făcut munca uşoară şi gătitul a părut de data asta o joacă. Ne-am jucat de-a „chef-i” cu îndelungă experienţă în gastronomia franceză şi am amestecat, învârtit, tocat şi mixat, am gratinat şi marinat, am asezonat şi copt până când am obţinut un festin de trei feluri, delicate şi apetisante, stropit discret cu vin sec de-al lui Dinescu (un vin licoros teribil de bun).  Cum fiecare fel are un gust deosebit, povestea o veţi afla separat.

Noi, cei invitaţi la Creative Experience, am fost cunoştinţe de moment, însă contextul a favorizat legarea unor prietenii frumoase. Am împărtăşit din experienţele culinare, am râs de eşecuri şi ne-am strâns mâna mulţumiţi pentru că am obţinut o cină „a la carte”.

Pentru cei care nu au înţeles ce este Creative Experience, aflaţi că nu este nicidecum un restaurant, ci un loc de găzduire pentru meeting-uri, prezentări şi evenimente, înmiresmate cu bucate pregatite de ei sau de tine sub îndrumarea lor. Poţi fi chiar tu gazda, avându-i pe invitaţii tăi ca spectatori impresionaţi sau ajutoare de nădejde.

De asemenea, poţi veni să înveţi să prepari bucate alese sub îndrumarea atentă a gazdelor, bucate pe care le vei savura într-o atmosferă de casă la curte, alături de prietenii, colegii tăi sau persoane pe care le vei cunoaşte acolo.

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta

Spam protection by WP Captcha-Free