Geanta este un accesoriu ce te poate ajuta să-ţi defineşti stilul. Mai mult decât atât însă, formele şi dimensiunile genţii pot influenţa atât de mult modul în care arăţi, încât se poate spune că geanta ajunge să facă parte din tine. Acesta este şi motivul pentru care, atunci când alegi o geantă, trebuie să ai grijă ca aceasta să te pună în valoare.

În acest articol, ne propunem să-ţi oferim câteva sfaturi despre alegerea tipului de geantă, în funcţie de forma corpului.

O mulțime de femei cumpără geanta doar pentru că le place, sau, pur și simplu, pentru că se înscrie în tendințe. Ele nu se gândesc dacă respectivul accesoriu le pune sau nu corpul în evidenţă. Dacă o geantă de mână arată bine, se potriveşte sau este funcțională, de cele de mai multe ori este cumpărată pur și simplu, fără ca posesoarea se se gândească la cum geanta le influenţează silueta. Aşa că nu te baza în alegerea genţii de mână, a poşetei, exclusiv pe tendinţe.

Câțiva factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când alegi şi cumperi o geantă sau o poşetă:

Forma

Încearcă să alegi genţile ale căror forme se opun formelor corpului tău. Astfel, dacă eşti înaltă şi slabă, poţi alege ogeantă rotundă, plată, care îţi va pune silueta în evidenţă.

De cealaltă parte, dacă eşti scundă şi rotunjoară, alege o geanta lunguiaţă şi cu formă rectangulară sau lungă şi mai îngustă, ce te va avantaja cu siguranţă.

Ca o regulă de bază, cu cât eşti mai plinuţă, cu atât mai bine structurată şi definită trebuie să fie geanta ta. Astfel, poţi alege genţi de mână mari, de formă pătrată sau dreptunghiulară, din piele moale sau din țesături ce vor complimenta frumos silueta ta.

geanta business de mana geanta-tip-shopper-427
Geantă business, rectangulară Geantă tip shopper

 Dimensiunea

Dimensiunea genţii trebuie să fie întotdeauna proporțională cu aceea a corpului.

Dacă eşti înaltă și subțire, ţi se potrivesc mai multe stiluri de genţi. De la saci supradimensionaţi, genți de umăr și clutch-uri, toate vor arăta bine la tine. Singurul aspect pe care trebuie să îl aveți în minte ţine de mărimea genţii de mână pe care o alegi. Cele mici ar trebui să fie evitate, deoarece acestea vor face să arăţi mai mare decât eşti în realitate.

Regula mărimii şi a proporţiilor este valabilă şi când vine vorba despre minione. Dacă eşti micuţă, păstrează scara în minte: genţile mici sunt bune pentru minione.

De asemenea, femeile cu şolduri mari ar trebui să aleagă genţi cu bretele scurte, care pot fi ascunse cu ușurință sub braț. O alegere bună ar fi o geantă de umăr sau un sac de inspiraţie hippie, care atârnă ușor, dar se termină cu bine peste solduri, pentru că orice geantă de mână, care cade pe şolduri este un dezavantaj de imagine.

geanta plic tip clutch - Liliana poseta mica
Geantă plic (clutch) Poşetă de umăr scurtă

Dacă te încadrezi în categoria femeilor cu bustul generos şi vrei să distragi atenţia celor din jur de la asta, ar trebui să alegi o geantă de umăr mare cu barete lungi, care să coboare mai jos de bust, până la nivelul şoldurilor.

Pentru doamnele cu corpul în formă de clepsidră, o geantă care să se oprească în curbura şoldurilor este accesoriul cel mai flatant. De fapt, singurele genţi pe care acestea ar trebui să le evite sunt acelea prea mici sau prea mari în raport cu dimensiunile corpului.

geanta casual geanta de umar Sandra
Geantă casual Geantă mare de umăr

După cum am arătat, forma şi dimensiunea unei genţi poate influenţa aspectul per ansamblu – te poate face să pari mai slabă, mai scundă sau mai înaltă şi în cazul în care faci alegerea greşită, poate scoate în evidenţă acele mici defecte ale corpului pe care ţi-ai dori să le ţii ascunse.

Aşa că, atunci când pleci să îşi cumperi o geantă, nu uita:

  • Fă-ţi timp să probezi în magazin, în faţa oglinzii, mai multe tipuri de genţi, aşa cum ai proceda cu orice articol vestimentar.
  • Nu fi tentată de articolele trendy sau la modă care nu ţi se potrivesc. Cu puţină răbdare şi imaginaţie vei găsi numeroase alte alternative, dintre care, cel puţin una, ţi se va potrivi cu siguranţă. Fii mai degrabă stilată decât fashionistă!
  • Ai grijă ca geanta pe care o alegi să fie nu doar frumoasă, ci şi funcţională, mai ales dacă intenţionezi să o o foloseşti în fiecare zi. Astfel, dacă eşti nevoită să duci cu tine, pe lângă agendă, telefonul mobil şi un lipstick, şi mici bagaje ale copiilor, o geantă vintage, oricât de frumoasă ar fi, este o alegere neinspirată şi deloc utilă.

SURSA: www.carla-rossini.com. Mai multe modele de genţi, dar şi sfaturi de stil, găsiţi pe www.carla-rossini.com

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta

Spam protection by WP Captcha-Free