Cine a spus că „haina nu face pe om” nu avea nici cea mai mică idee despre cum se vor îmbrăca fetele din ziua de azi. Ştiu, poate părea că tocmai ai citit o mostră de redundanţă a unei bătrâne, dar, oricât ar părea de stupid, modul în care te îmbraci poate spune foarte multe lucruri despre tine. De aceea toţi, bărbaţi sau femei, ar trebui ca în autoeducaţie să aibă grijă să introducă şi capitolul stil. Fiindcă, după o anumită vârstă, nu îţi mai cumpără părinţii haine, iar când va veni rândul tău să o faci, ar fi bine să alegi în cunoştinţă de cauză.

Îmi pare rău să o spun, dar superficialitatea se poartă mult, mai ales în rândul celor tineri, şi asta nu numai din punct de vedere vestimentar, deşi acolo lucrurile par mai grave prin evidenţă. Multora nu le pasă cum se îmbracă şi preferă să preia modelul american. Însă, cum românului îi place să copieze tot şi fără cap ajungând ca la o petrecere sau la un eveniment eveniment să îşi tragă o pereche de jeansi şi un tricou, că aşa mergea Angelina Jolie la supermarket. Ţinuta trebuie întotdeauna adaptată la eventiment şi la anvergura acestuia şi trebuie să ai grijă  să nu fii nici underdressed, dar nici overdressed, adică, vorba poveştii, “nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călşare, nici pe jos”, ca rişti să atragi comentarii  răutacioase. Fiindcă trebuie să recunoaştem: oricine  poate purta o mantie cu finisaje preţioase, lăsând impresia că este o persoană discretă şi rafinată, dar, după ce se încinge atmosfera, chiar dacă păstrează mantia, dezbracă caracterul. La fel ca la un bal unde răsună muzica simfonică pe la 12.00, iar pe la 2.00, rochiile paietate cu trene se onduiesc pe ritmuri cu iz de shaworma şi când ajungi acasă constaţi cu stupoare că pe talpa  pantofului ai lipită o etichetă pe care scrie „Roberto Cavalli”. De bucurie, bagi fierul în priză şi o lipeşti  pe un tricou cu care a doua seară te prezinţi la club.

Românii au făcut o pasiune pentru etichete. Un bun exemplu este cel al UGG-urilor. M-am amuzat teribil. Dacă întrebi 10 persoane de ce poartă UGG-uri, îţi vor răspunde acelaşi lucru: “sunt atât de comode şi atât de călduroase!”. Una nu ar recunoaşte şi că cele originale sunt destul de scumpe, iar asta e scopul: să arate cât de mult are, indiferent dacă asta reflectă sau nu realitatea cu privire la starea lui materială. Fake-uri găseşti pe toate drumurile, din nefericire, iar pentru că grandomania este în floare, tot în floare este şi afacerea cu produse contrafăcute. La UGG-uri cu atât mai mult cu cât eticheta este pe faţă.

Nu trec prin mai multe exemple, pentru că se cunosc. Grav este că suntem scalvii etichetelor, pe care le purtăm falnic şi fără etichetă, ne pervertim sufletele pentru un strop de invidie vestimentară, ne îmbrăcăm şi ţinem gura închisă ca să răzbatem, ne consumăm superficial între două promoţii şi pierdem din vedere valoarea reală, frumuseţea pură, uităm să trăim frumos.

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta

Spam protection by WP Captcha-Free