Carine Roitfeld (58 de ani), fostul redactor-şef al ediţiei franceze a revistei Vogue, a fost numită în funcţia de director de modă al publicaţiei americane cu acelaşi profil Harper’s Bazaar.

Roitfeld a ajuns astfel în funcţie de conducere la una dintre principalele concurente a Vogue, revista pentru care a lucrat şi  pe care a promovat-o timp de 10 ani.

După ce a demisionat din funcţia de redactor-şef al ediţiei franceze a revistei Vogue, Carine a colaborat cu mai multe articole la cele 26 de ediţii internaţionale ale Harper’s Bazaar.

Considerată un guru al editorilor de modă, alături de Anna Wintour, Carine Roitfeld este o revoluţionară a presei de modă, ea reuşind să îşi impună propriul punct de vedere asupra tendinţelor – cheie din domeniul fahion.

„Sunt foarte fericită să colaborez cu Bazaar, o publicaţie care a marcat istoria în domeniul creaţiei”, a declarat Carine Roitfeld, celebră pentru că a imprimat revistei Vogue Paris o imagine avangardistă, rock-şic.

După o carieră de model, Carine Roitfeld a lucrat ca redactor de modă la revista Elle. A fost colaboratoarea celebrului fotograf de modă Mario Testino şi consultant al creatorului de modă american Tom Ford. Alături de acesta şi de brandul Gucci, Roitfeld a promovat una dintre ele mai controversate, dar şi apreciate tendinţe în moda contemporană – „porno chic”

Carine Roitfeld a demisionat din poziţia de redactor-şef al revistei Vogue Franţa în 17 decembrie 2010, când a fost înlocuită cu Emmanuelle Alt, care, de 10 ani, era editor-şef al departamentului de modă al publicaţiei.

Se pare că intenţia celor de la Harper’s Bazaar este de a propulsa revista prin intermediul lui Carine Roitfeld.

 

 

Articole inrudite:

Jucarie.ro
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Scrie-ne părerea ta

Spam protection by WP Captcha-Free